Калфин: Всички ще загубят от война между Русия и Украйна

Москва рискувала да остане без пазарите си в Европа
42
Калфин: Всички ще загубят от война между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

"Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия – Украйна", смята бившият министър на външните работи Ивайло Калфин.

По думите му така Русия ще загуби пазарите си в Европа и ще спечели НАТО на границите си, защото Украйна ще бъде приета много бързо в Алианса.

Още по темата
"Ембаргото над Русия може да донесе много тежки икономически щети", допълва Калфин пред bTV.

"Аз не очаквам директна инвазия от Русия, този конфликт сигурно ще се затвори в източните провинции. На този етап ползите на Русия от война са много по-малки от загубите", смята Калфин.

Една от санкциите може да бъде загуба на газовия пазар в Европа, което ще бъде много тежък икономически удар.

При налагане на подобни санкции Европа ще бъде принудена да търси други доставки на газ. Друга евентуална санкция би била изключване на Русия от платежните системи.

"Аз не очаквам широкомащабна война. Не виждам интереса, силите и как може да се случи. Застрашени са двете провинции и не вярвам, че ще има по-широки действия", допълни още Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждаш и не очакваш, защото ти е празна главата драги Калфин. Първо, за да се приеме една държава в НАТО, тя трябва да не е в конфликт със страните съседки, тук се вижда колко си подготвен като политик и второ, сутринта Фон Дер *** опищя всички европейски медии, че налчната газ в Европа е под 10% от допълнителните й запаси и че Путин, не пуска достатъчно газ за Европа, така че да видим кой каква криза ще има. И трето Путин почти е готов с нов тръбопровод към Китай - Тигъра на Азия се казва
36
0
 
0
 
! Отговори
Предлатам преди 2 години
вдички руски граждани да ги върнат обратно в Лусия, а не да се размотават тука и да ползват благата на ЕС Първода екстадира Йонмева
35
0
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
щеше да е мното хубаво място без Путин и стратезите му.
34
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия ще остане само с пазарите на Китай,Куба,Венецуела,Никарагуа,Белорусия и толкова.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Губят участниците и печелят подстрекателите но в случая не се знае дали някоя крава няма да изреве на умряло.
32
4
 
6
 
! Отговори
Петъръ преди 2 години
Сащ фалират в момента и се опитват да повлекат след себе си света. Нема да стане. Спокойно.
31
6
 
6
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социализма нямаше дори руски магазин "Берьозка". Имаше само руска книжарница с руска литература.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социализма също нямаше руски стоки в България. Всички стоки бяха български. Нямаше внос на руски стоки в България. Само руски автомобили, самолети, танкове срещу износ на български стоки.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е толкова голяма, че става и за ядрена война. Огромна държава. Руската империя я направи огромна, Съветския съюз я направи огромна.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е огромна. Има място за всички.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калфин, Калфин - Какви европейски пазари ще изгуби Русия? Газта ли няма да си продава? Аз лично не се сещам освен газ и нефт какъв друг продукт "Сделано в Росси" се ползва. От време на време пазарувам в Березката и това е. Наистина ще съм благодарен Калфин да ме подсети какви продукти от Русия се ползват в Европа. Имам предвид готов продукт, а не суровина.
25
12
 
6
 
! Отговори
КАЛФИН ЗАБЛУЖДАВА! преди 2 години
Единствени, които ще загубят във войната която джуджето ще подпали са Русия и българските русо.роби, Русия ще изчезне в небитието, заедно със симпатизантите си. Иначе, всеки, който подценява Пентагона е наивник или невежа.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще загубят, освен американците. САЩ не току-така изведнъж тръгнаха уж да помагат на Украйна и съвсем случайно си инсталираха американски *** в България и Македония.
23
2
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Калфата ше загуби е врогейската залата 20 000 евро :)))
22
5
 
10
 
! Отговори
Руския преди 2 години
Да а всички играят ама този път няма да е дойч като на световно по футбол , ами във военни действия всички играят- МОСКОВЕЦА печели винаги е било така. Родени войници са особено ако ги засегнеш!
21
5
 
22
 
! Отговори
Поправка преди 2 години
Всички европейски държави ще загубят ако има война в Европа. Ще спечелят САЩ, тъй като те ще продават оръжието, освен това еврото ще падне спрямо долара. Разединена и слаба Европа е в интерес на военните и политиците във Вашингтон.
20
5
 
12
 
! Отговори
САЩ ще спечелят.. преди 2 години
Тези, които правят войните по целия свят САЩ - те ще спечелят!Все пак на тях им трябват омиротворителни войни, с които да оправдаят ежегодните си мултимилиардни бюджети, а вече стигнаха и трилиона, май..ОТВРАТ!Коя е следващата държава след Виетнам, Либия, Ирак, Сирия, Афганистан, Украйна.. Все повече се приближават до Европа, някой забелязва ли? Или всички са с промити мозъци?
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана със зелената сделка, слънчеви енергии, водород, биогориво такова? Вече 20 години разтягат локуми за зелени енергии, трилиони похарчиха ЕС за вятърни мелници и какво - енергийна криза! Ще изолираме Русия. Гледайте Русия да не ви изолира, че тогава става лошо.
18
7
 
0
 
! Отговори
защо преди 2 години
Bobo, казваш:"Украйна няма да влезе в нато защото няма да съществува като държава" Ще влезе, ще влезе. Виртуално! Крим може, Укрйна не може? Айде де.